Commissie

Lustrumcongrescommissie

even voorstellen

Een lustrumcongres organiseert natuurlijk niet zichzelf. Daar hebben deze zes actieve en enthousiaste leden van de Lustrumcongrescommissie hard voor gewerkt. Hier zie je wie dat zijn en welk deel van de organisatie zij voor hun rekening hebben genomen.

 • Eline den Otter

  Voorzitter

  Eline den Otter

  Eline den Otter is als voorzitter verantwoordelijk voor het leiden van de vergaderingen en het aansturen van de Lustrumcongrescommissie. Ze houdt in de gaten waar andere leden van de commissie mee bezig zijn en behoudt het algemene overzicht. Ook moet zij in de gaten houden wanneer en waarbij commissieleden elkaar kunnen ondersteunen en helpen. Daarnaast richt zij zich ook op het aanschrijven van (keynote) sprekers. Eline heeft onder andere een bestuursjaar gedaan (bestuur-Van der Meer, Commissaris Extern-I) en is secretaris geweest in vele commissies.

 • Esmee van Meer

  Secretaris

  Esmee van Meer

  Esmee van Meer is als secretaris van de Lustrumcongrescommissie verantwoordelijk voor de interne verslaglegging en voor een groot deel van de interne en externe communicatie. In samenwerking met Eline heeft zij het forum 'Digitale veiligheid' neergezet. Tevens neemt zij samen met Sophie Swart de promotie op zich voor het congres. Eerder was Esmee bij de SIB onder meer secretaris van de Commissie Inhoudelijke Activiteiten (CIA) en van de Introductiecommissie en nam zij zitting in de Kleine Reiscommissie. Ook is ze momenteel hoofdredactrice van het verenigingsblad ‘Atlas’.

 • Arend van Vuren

  Penningmeester

  Arend van Vuren

  Arend van Vuren is de penningmeester van de Lustrumcongrescommissie en is daardoor belast met de financiële organisatie van het lustrumcongres. Arend is de whizzkid van de commissie en heeft in die hoedanigheid ook de lustrumwebsite gebouwd. Arend is tevens eindverantwoordelijk voor het forum ‘Multinationals als ontwikkelingswerkers’, dat gaat over Publiek-Private samenwerking in de ontwikkelingssamenwerking. Bij de SIB heeft Arend inhoudelijke rollen vervuld, onder andere in de Beleidscommissie en de Formatiecommissie. Momenteel is Arend lid van de Raad van Advies van SIB-Leiden.

 • Lars Nieuwerf

  Commissaris Acquisitie & Locatie

  Lars Nieuwerf

  Lars Nieuwerf is binnen de Lustrumcongrescommissie verantwoordelijk voor de acquisitie en de locatie voor het congres. Lars onderhoudt allereerst het contact met het Museum Volkenkunde, waar het Lustrumcongres zal plaatsvinden. Daarnaast lopen alle subsidie- en sponsoraanvragen via hem. Lars heeft de afgelopen jaren een actieve rol gespeeld bij de SIB. Zo was hij redacteur van de Atlas, voorzitter van de vereniging in 2013/2014, bijna vier jaar actief in het SIB-Nederland bestuur en nam hij plaats in de Raad van Advies.

 • Commissaris Deelnemers

  Philip Geurts

  Philip Geurts is binnen de Lustrumcongrescommissie verantwoordelijk voor het bijhouden van de inschrijvingen van het congres. Daarnaast is Philip als algemeen lid van de commissie eindverantwoordelijk voor het forum ‘Terroristische Organisaties’. Tot slot voert Philip als algemeen lid diverse ondersteunende werkzaamheden uit. Philip heeft verscheidene commissies gedaan, zoals de Grote Reiscommissie en is voorzitter geweest van de vereniging in 2016/2017.

 • Sophie Swart

  Commissaris Promotie

  Sophie Swart

  Sophie Swart is binnen de Lustrumcongrescommissie verantwoordelijk voor de promotie van het congres. Samen met Esmee van Meer draagt Sophie de zorg voor het opzetten en uitvoeren van het promotieplan en voor de vormgeving van het promotiemateriaal. Ze draagt de eindverantwoordelijkheid voor het forum 'Grensoverschrijdend Lobbyen'. Bovendien ondersteunt zij als algemeen lid van de commissie bij diverse werkzaamheden.

Volg het congres en SIB-Leiden

op sociale media